Kat

Det er meget anderledes at behandle en kat, end en hund. De fleste katte er ikke så medgørlige, og der skal ofte flere gange til for at afhjælpe evt. problemer.

Før behandling:

Det er vigtigt at katten er friseret og ikke har knuder i pelsen, da det kan gøre rigtig ondt at blive masseret, hvis pelsen er filtret.

Jeg behandler kun raske katte, forstået på den måde at hvis katten har feber, diarré, smitsom hudbetændelse, åbne sår o.s.v, vil jeg ikke behandle den. Jeg behandler heller ikke drægtige eller diegivende katte. Er du i  tvivl, anbefaler jeg at du kontakter din dyrlæge.

Hvis katten har kræft, risikerer man at det spredes hurtigere, når katten masseres, så derfor skal man gøre op med sig selv om det er risikoen værd at få katten masseret.

Under behandling:

Behandlingen foregår enten i klinikken hos mig, eller hos dig selv. Hvis katten ikke er vant til at køre bil, anbefaler jeg at behandlingen foregår hjemme, så katten er i vante omgivelser. Se kørselsomkostninger under priser.

Først vurderes der bevægelser og her ser jeg om katten er begrænset i sine bevægelse, eller ser ud til at have gener. Herefter gennemgår jeg kattens led og mærker knoglerne igennem, samt mærker musklerne igennem for varme/kulde forskel, samt om der er spændte muskler.

Herefter har jeg en god idé om hvilke problemer katten har og jeg går i gang med behandlingen. Det er langt fra alle katte der kan lide at blive behandlet, så i modsætning til hund, går man langsomt til værks, og derfor skal der ofte flere behandlinger til.

Når behandlingen er afsluttet taler vi om hvad der fremover skal ske. F.eks. hvordan man forebygger skader, om der skal trænes forskellige muskelgrupper og hvilke anbefalinger jeg vil give fremover.

En behandling varer ca. 1 time første gang , da der også skal skrives journal. Herefter tager behandlingerne mellem ½ og en 1 time pr gang, afhængigt af kattens modtagelighed.

Efter behandling:

Katten kan godt være træt efter behandlingen så det er en god idé at holde katten i ro de første par dage efter behandlingen. Hold gerne øje og notér ned, hvis der er ændret adfærd. Selv meget små ændringer kan have en betydning.

Share This: