Hund

Før behandling:

Det er vigtigt at din hund er ren inden den kommer, da det kan gøre rigtig ondt, hvis hunden har sand eller skidt i pelsen, når man masserer.

Desuden bør især langhårede hunde være friseret, da en filtret pels kan være meget smertefuld at blive masseret i.

Jeg behandler kun raske hunde, forstået på den måde at hvis hunden har feber, diarré, smitsom hudbetændelse, åbne sår o.s.v, vil jeg ikke behandle. Desuden behandles der ikke på drægtige, eller diegivende tæver. Er du i  tvivl, anbefaler jeg at du kontakter din dyrlæge.

Hvis hunden har kræft, risikerer man at det spredes hurtigere, når hunden masseres, så derfor skal man gøre op med sig selv om det er risikoen værd at få hunden masseret.

Er der sket en akut skade, så som en forstuvning, et brækket ben eller luxationer, masserer jeg heller ikke din hund i den akutte fase. Igen anbefaler jeg at kontakte dyrlægen. Efterfølgende kan jeg hjælpe hunden med genoptræning, og til hurtigere at restituere efter skaden, og på den måde undgå eller mindske belastningsskader.

Under behandling:

Behandlingen starter med at hunden får lov at til at gå og snuse lidt, og falde til ro. Imens får jeg oplysninger om ejer og hund, og herefter går jeg i gang med at undersøge hunden.

Først vurderes der bevægelser og her ser jeg om hunden er begrænset i sine bevægelse, eller ser ud til at have gener. Herefter gennemgår jeg hundens led og mærker knoglerne igennem, samt mærker musklerne igennem for varme/kulde forskel, samt om der er spændte muskler.

Herefter har jeg en god idé om hvilke problemer hunden har og jeg går i gang med behandlingen. De fleste hunde kan godt lide at blive behandlet, men det kan være uvant for hunden, så det er vigtigt at ejer er til stede og hjælper under behandlingen.

Når behandlingen er afsluttet taler vi om hvad der fremover skal ske. F.eks. hvordan man forebygger skader, om der skal trænes forskellige muskelgrupper og hvilke anbefalinger jeg vil give fremover.

En behandling varer ca. 1 time første gang , da der også skal skrives journal. Herefter tager behandlingerne mellem ½ og en 1 time pr gang, afhængigt af hundens størrelse og modtagelighed.

Efter behandling:

De første par dage efter behandlingen er det vigtigt at hunden holdes nogenlunde i ro, da de løsnede muskler ellers spænder for hurtigt til igen. Så ingen vilde aktiviteter som boldspil, leg med andre hunde, voldsom træning o.s.v. Kun kortere gåture i snor. Er hunden vant til lange gåture, er det bedre at gå lidt kortere, men hyppigere tur,. de første par dage efter behandlingen. Lige efter behandlingen har hunden godt af, lige at komme ud og gå en kort tur i snor, for at vænne sig til ændringerne i kroppen. Og sørg for at hunden har adgang til rigeligt med vand.

Du skal være opmærksom på at hunden godt kan være ekstra træt de første dage efter en behandling. Det modsatte kan også være tilfældet, at hunden bliver ekstra aktiv, da spændinger og evt. smerter er forsvundet. Adfærden kan også ændres. F.eks. kan din hund begynde at hoppe op af dig, hvis den før har haft for ondt til det. Det er en god idé at holde øje med din hund, da selv de mindste ændringer kan have betydning.

Share This: