Hest

Jeg vil godt understrege at jeg IKKE er uddannet hestemassør, men er uddannet kranio sakral terapeut til dyr, og har derfor arbejdet en del med heste under min uddannelse.

Før behandling:

Hesten skal være striglet og er den meget beskidt anbefaler jeg at den er vasket, så jeg ikke gnider en masse skidt rundt, når jeg masserer.

Jeg behandler kun på raske heste, forstået på den måde, at hesten ikke må have feber, åbne sår, diarre o.s.v. Kontakt din dyrlæge hvis du er i tvivl.

I tilfælde af, at din hest har kræft, kan massage gøre at det spredes hurtigere, og du skal derfor gøre op med dig selv om det er risikoen værd.

 

Under behandling:

Jeg behandler altid heste hos ejeren. Hesten behandles helst inde, så går den på fold, hentes den ind i stalden, eller tages hen til et roligt sted, hvor den kan stå i fred.

Først vurderer jeg hestens bevægelser og ser efter om den er begrænset i sine bevægelser. Herefter mærker jeg efter kulde-varme forskelle og om der er symmetri i musklerne. De forskellige led  mærkes igennem og herefter går jeg i gang med behandlingen.

En behandling varer ca. 1 – 1 1/2 afhængig af problemstillingen og hestens modtagelighed.

Når behandlingen er afsluttet taler vi om det videre forløb og hvordan du kan hjælpe hesten til bedre at komme over problemet, samt af forebygge skader.

 

Efter behandlingen:

Det er en god idé lige at skridte hesten af efter massagen i 5-10 minutter. De første par dage efter behandlingen, skal hesten holdes i ro, og skal derfor ikke bruges. Hesten kan godt virke ekstra træt, eller mere energisk og hold øje med om hesten ændrer adfærd. Selv de mindste ændringer, kan have stor betydning.

 

Share This: