Har min hund smerter?

Mistænker du at din hund har smerter?

Vidste du at 1 ud af 5 hunde, der er over 7 år gamle,  har en eller anden form for gigt?

Og at mange yngre hunde også kan være ramt af smerter eller lide af andre gener, der kan føre til gigt senere i livet?

Billedresultat for free pictures of sad dog

Smerter kan opstå af mange ting, og gigt er bare én af dem. Overbelastningsskader opstået af forkert eller for meget brug kan også føre til smerter. Og ligesom mennesker kan hunde forstrække en muskel eller en sene, eller få en fiberspringning. Desuden kan skader som f.eks. et slag eller et fald også give smerter hos hunden, og give langvarige gener, hvis det ikke behandles.

Og jo før der bliver gjort noget ved hundens smerter, jo hurtigere kan smerterne reduceres.

Hvad er tegnene på at din hund har smerter?

Udover de åbenlyse tegn, så som at hunden halter, eller har problemer med at rejse sig, kan der også være mindre tydelige tegn på at hunden har ondt.

Det kan f.eks være at den ikke har lyst til at lege eller ligefrem bliver aggressiv overfor andre hunde. Det kan også være at hunden trækker sig, eller knurrer af dig, når du rører den et bestemt sted. Eller måske har hunden mistet lysten til at gå tur, eller den vil ikke længere hoppe op i bilen eller på sin yndlingsplads i sofaen fordi den har ondt. Mindre synlige indikationer på at hunden har ondt, kan være at den ikke spiser så meget, er lidt mere urolig, eller slikker sig på bestemte steder.

En hund der har ondt, vil prøve at kompensere for det, ved at bruge kroppen anderledes, og på den måde kan det føre til overbelastningsskader og spændte muskler, på andre steder af kroppen.

I vinterhalvåret kan kulden gøre det endnu værre for den gigtramte hund, og hvis den i forvejen har andre skavanker, f.eks. hvis den er overvægtig, medvirker det til at smerterne forværres.

Hvordan kan DYRdeLUX hjælpe?

En grundig gennemgang af din hund kan give mig en god idé, om der er problemer og hvor de evt. sidder.

Jeg kigger f.eks. på hvordan hundens gangmønster er.  Er der forskel i længden af skridt, eller kommer benene lige meget ind under kroppen som ud over?

Jeg mærker efter om der er kulde- eller varmeforskel nogen steder på hundens krop, og så tjekker jeg bevægeligheden i alle de store led samt ryggen. Og til sidst mærker jeg musklerne igennem. Er der f.eks lige meget muskelmasse i begge sider, og er der nogen steder hvor hunden er ekstra spændt i musklerne?

Billedresultat for free pictures canine anatomy

Herefter kan jeg, med massage og kranio sakral terapi gøre en hel masse for din hund.

Kranio sakral terapi kan øge kroppens evne til at hele sig selv. Derudover kan man afbalancere led og rette skævheder i kroppen, samtidig med at det er meget afstressende for hunden.

Massage giver også afslapning og velvære, hvilket har en positiv indvirkning på hundens nervesystem. Den største fordel ved massage er dog at man løser spændinger i muskulaturen og på den måde mindsker smerter og ubehag hos hunden. Massage gør også at musklerne bliver mere elastiske og hunden derfor bedre kan bruge sin krop. Både blod- og iltcirkulationen vil blive forbedret det vil påvirke stive led positivt.

Desuden kan jeg give gode tips og råd om, hvordan du kan gøre det bedre for din hund i hverdagen.

Og selv om hunden ikke viser tegn på at den har smerter, er det altid en god idé at få den tjekket igennem 1-2 gange årligt, så man på den måde kan forbygge evt. problemer inden de går hen og bliver kroniske.

Se mere på www.dyrdelux.dk eller på facebook.com/dyrdelux

 

 

Gem

Share This: