Hundemassage – er det noget pjat?

 

Når jeg fortæller folk at jeg er hundemassør i min fritid, kigger mange folk mærkeligt på mig. Man kan ligefrem se i deres øjne, at de tænker: ”En hund har da ikke brug for massage”.

Nogen er heldigvis nysgerrige og spørger ind til det, mens andre heldigvis er begejstrede for det.

Og for at vende tilbage til spørgsmålet om det er noget pjat, eller ej, så er svaret selvfølgelig et stort rungende – NEJ.

De fleste af os har selv oplevet at få massage og har mærket virkningen af det.

En hund ligner på rigtig mange områder den måde vi mennesker er bygget op på. Der er knogler, led, sener og muskler der kan give problemer og smerter, på samme måde som det kan give os mennesker smerter.

Men hvor vi mennesker kan sige av, og brokke os, hvis vi har ondt, er hundene ikke i stand til at kommunikere hvis de har smerter. Det er ofte først når hunden halter eller piber, man besøger dyrlægen eller en massør.

”Nå, men det er der ikke noget unormalt i. Sådan har hunden altid bevæget sig”

En af de ting jeg oftest hører i klinikken, når jeg spørger ind til den måde hunden bevæger sig på er: ”Nå, men det er der ikke noget unormalt i. Sådan har hunden altid bevæget sig.” Men det viser sig desværre i mange tilfælde, at det IKKE er et normalt bevægelsesmønster for hunden, netop fordi der et  problem, og det måske har været der længe.  Det kan være svært at observere uhensigtsmæssige bevægelser hos sin hund, når man ser på den hver dag og det måske gradvist bliver værre og værre, og man ikke ved hvad man skal kigge efter.

“Jamen, hunden er jo glad og vil gerne ud at gå lange ture og lege”

En anden ting jeg ofte høre hundeejeren fortælle er: ”Jamen, hunden er jo glad og vil gerne ud at gå lange ture og lege” Ja, selvfølgelig vil den det. Mange hunde viser ikke smerte, og glemmer også at de har ondt når bølgerne går højt og adrenalinen pumper i kroppen. Det er bare sådan de bare er skabt. Så det er dit ansvar som ejer at passe på hunden, og sørge for at den ikke overanstrenger sig, og at den er sund og rask.

Så udover at massage kan være med til at udbedre skader, spændinger, lindre ved gigtsmerter o.s.v. har det også en meget stor forebyggende effekt. Hvis musklerne er vedligeholdt med jævnlig massage, vil det forebygge skader og smerter hos din hund, give hurtigere restitution efter en eventuel skade og desuden øge effektiviteten.

Ydermere kan hundemassage være med til at reducere angst, stress og nervøsitet, da hunden bliver mere afslappet i hverdagen.

Så mit råd er at få hunden tjekket grundigt igennem, uanset om du har mistanke om at der er problemer eller ej. Og selv om hunden er sund og rask, kan man jo sagtens forkæle den med en dog omgang massage.

Share This: